Fredag la jeg lufteturen med hunden til vakre Fana.
Etter turen dro jeg innom Stend Jordbruksskole sitt gardsutsalg.
Der kjøpte jeg med meg økologiske, friske grønnsaker;
mangold, rødbeter, ruccola, gulrøtter, og tomater,
samt et brett med ferske egg.
Fanaturen resulterte i denne nydelige lunsjen. |
ps. mangold under cottage cheese, med friske bringebær og blåbær mmmmmm... |
Ruccolaen spiste jeg i bilen på vei hjem, og innimellom matlaging og fotografering.
Den smakte vidunderlig godt.
Røde beter, røde og grønne blad. |
Rødbetene var høstet samme dag, og bladene var friske og spenstige.
(De var buntet med bast; høstet med en kjærlig hånd)
Selve røttene var ikke så store, men vanvittig gode.
Bladverket var heldigvis på. De kan brukes i salaten.
Fargerike og vakre blader, proppfulle av næring.
Klare til å hakkes i salatbollen.
I dag skar jeg roten i skiver.
Bladene ble, sammen med mangold, en seng for gulrotstaver.
- jeg nøt hvert blad og hver stav.
Vakkert! - som årringer i et tre - |
Men...
|
Og som det står på brødfjølen en av sønnene mine har laget på sløyden;
NAM!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar