Velkommen til matbloggen Pastinakk & Persille

Jeg håper å kunne inspirere deg til å nyte synet og smaken av sunn og god hverdagsmat. Bildene er tatt med i-phone.


søndag 15. juni 2014

Ferske vårruller med sursøt dipsaus.




START MED Å LAGE DEN SURSØTE DIPSAUSEN

Du trenger:

1ss presset lime
1ss sukker
1 1/2ts fiskesaus
2ts vann
1ts småhakket rød chili og hvitløk

---
Ha limesaften og sukkeret i en egnet liten bolle.
Visp godt sammen.
Ha i fiskesausen, vannet og den hakkede chilien og hvitløken.
Sett dipsausen kaldt i kjøleskapet.


TIL VÅRRULLENE TRENGER DU:

Rispapir
Reker
Kyllingfileter
Risnudler
Gulrot
Vårløk
Salatmiks (eks ruccola, bladspinat o.a.)
Evt Sukkererter eller margert.

FRISKE URTER:
f.eks: 
Grønn mynte, 
Koriander (smaker nydelig i vårruller)
Persille
Gressløk
Timian

Du må ikke bruke alle disse ingrediensene, men dette er ingredienser som egner seg godt. Du må gjerne utelate noe, og legge noe annet til.







Strimle kyllingfiletene og gjennomstek dem i en panne på middels sterk varme.

Avkjøles.
Legg risnudlene i en bolle. Kok opp litt vann,
og hell over nudlene til de dekkes av vannet.
La dem stå i ca 10 min.

Skjær gulroten/røttene i tynne strimler.
Så tynne at det gir deg assosiasjoner til Mikado pinnespill. :-)
PS. Det er så lekkert med tynne strimler.


Gulrot & sukkerert;

Knasende sprøtt og deilig!

***

Gjør likedan med vårløken.
Den grønne delen av vårløken skjærte jeg i skiver.
(jfr de små små sirklene på bildet over)

Bruker du sukkererter kan disse godt strimles.


Jeg brukte også margerter,de lysegrønne ertene er så delikate og gode. (Og så var de akkurat høsteklare i hagen).

Grovhakk de friske urtene, og bland dem sammen.

Friske urter

Salatmix

VÅRRULLINGEN:

Jeg foretrekker å bruke en skjærefjøl som underlag.

Og ikke vent for lenge med å starte rullingen, slik at papiret blir så vått og bløtt. Da blir det vanskeligere å håndtere. Likeledes om du er altfor rask med å begynne å rulle.

God fornøyelse!


Dette er gøy, og smaker nydelig!!

La gjerne middagsgjestene få rulle sine egne vårruller ved bordet. Det er både hyggelig og sosialt.


Margert;
delikat og lekker!


Server vårrullene sammen med den sursøte dipsausen,
som nå har blitt sval og deilig i kjøleskapet.


VELBEKOMME!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar